Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

Adem Kocatürk il başkanlığında aday adaylığını açıkladı

Adem Kocatürk il başkanlığında aday adaylığını açıkladı

Site 0 Facebook 0 Tweetle 0 Google +1
Karaman medyasından Adem Kocatürk, bugün yaptığı başvuru ile resmen Ak Parti aday adayı oldu. Ak Parti İl Başkanlığı’nda çok sayıda vatandaş ve Karaman’daki basın mensuplarının ilgi ve alakası ile karşılanan Adem Kocatürk, şahsı ve adaylığı konusunda konuşma yaptı.

Konuşmasının başında 24 Hazirana değin yaşanacak seçim sürecinin, seviyeli ve Karaman’a yakışır bir şekilde geçmesini temenni eden Kocatürk, ‘’Ülkemizde bir devri kapatıp yeni bir devir açacak olan 24 Haziran seçimlerinin memleketimize, milletimize, şehrimize ve nihayet bizlere hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.

Kocatürk konuşmasında; ‘’AK Parti ülkemizin yaşadığı en güzel hikâyelerden biri. Bu hikâyenin en başından beri bir parçası olmaktan hep gurur duydum. Şimdi ise milletvekilliğine aday adayı oldum. Mevla hayırlısını nasip etsin.

Siyasi yaşamıma 90’lı yıllarda Refah Partisi’nde başladım. MGV’nın üniversite birimlerinde aktif görevler aldım. Çalkantılı yıllardı. Ötekileştirilen hep itilip kakılan Anadolu insanı binbir güçlükle sosyal yaşamını ve inançlarını idame etmeye çalışıyor bir yandan da ekonomik buhranlarla boğuşuyordu. Fakat bu sancılı günlerin bir doğuşa gebe olduğunu 2000’li yıllara geldiğimizde gördük.

2001 yılında AK Parti kurulma çalışmaları başladığında duyduğumuz heyecan aynı tazelikte yüreğimizdeki yerini bugün de koruyor. Zira bugün yine Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni ufuklara doğru heyecanla, ümitle bakıyoruz. Ülkemiz hızla ve istikrarla 2023 hedeflerine doğru koşuyor. Biz de bu koşuda bazen yol bazen yolcu olarak serüvene devam ediyoruz. Niyetimiz daha aktif siyaset yapmak ve istikamet üzere çaba sarfetmek.

SİYASET HALK İÇİN YAPILIR

Mevla nasip eder de milletvekili olursak özellikle üzerinde durmak istediğimiz bazı konular var. Bunların başında elbette ki şehrimiz Karaman var. Son 15 yılda Karaman’a yüz yılda gelmeyen yatırım geldi. Buna vesile olan geçmiş dönem ve bu dönem hizmet eden bakanlarımıza, milletvekillerimize, teşkilat mensuplarımıza minnettarız. Biz de bu yatırımların devamı için çabalamaya devam edeceğiz.

Fakat bütün bu maddi yatırımların ötesinde halkımızın gönlüne yüreğine de dokunmak istiyoruz. İstiyoruz ki her bir vatandaşımız dara düştüğü zaman, ihtiyacı olduğu zaman ya da sevindiği, mutlu olduğu zaman şehrin milletvekilini yanında görebilsin. Ben burada herkesin huzurunda söz veriyorum ki vekillikten önceki tavrım-tarzım nasıl ise zerre değişmeden yine aynı sokaklarda halkımızla beraber olmaya devam edeceğiz. Daha evvelki seçimlerin birinde “Çay ocağında, sokakta karşılaşma ihtimalin olmalı” demiştim aynı kanaati taşıyorum. Siyaset halk için yapılır ve halk şu anda bunu istiyor.

TEŞKİLATÇILIK OLMAZSA OLMAZIMIZ

Öte yandan bir milletvekilinin teşkilatımızın her kademesi ile yakın ilişki içerisinde olmasını önemsiyorum. İl teşkilatından, ilçelere, köylere, mahalle temsilcilerine varana kadar, Belediyelerimizden gençlik ve kadın kollarımıza varana kadar partimizin tüm organları ile çok yakın olmak zorundayız. Başarı ancak ortak hedefe işbirliği içerisinde bakmakla mümkün olabilir.

Elbette ki şehrin STK’ları, resmi kurumları, muhtarlarımız da aynı şekilde politikacı ile memleket ve millet meselelerini çok rahat konuşabilmeli. Arada engeller, duvarlar, dağlar olmamalı. Bu birlik ve samimiyetle çalışabilirsek hızlı yol alır ve gereksiz dedikoduların da önüne geçmiş oluruz.

Benim siyasi anlayışımda dedikoduya, vazifeyi ihmale uğratacak boş kavgalara yer yok. Bu makamları milletimize hizmet edebilmek için herkese nasip olmayan büyük bir lütuf olarak görüyorum. Ve bu bilinçle çalışacağıma söz veriyorum.

GENÇLİK GENÇLİK GENÇLİK

Üzerinde hassasiyetle çalışılması gereken bir diğer konu da gençlerimiz. Çoğumuzun eleştirdiği beğenmediği gençliğin 15 Temmuz’un o karanlık gecesini aydınlığa kavuşturacak nasıl destan yazdığına hep birlikte şahit olduk. Küpeli dövmeli gençler tankların önüne bedenlerini siper ettiler. Yüzyılın ihanetini yüzyılın zaferine çevirdiler. Aynen Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; Anadolu insanı üzeri küllenmiş köze benzer, üfleyivermek kâfi. Hakikaten öyle oldu küllenmiş köz o gece kora döndü ve vatan hainlerine geçit vermedi.

Hal böyle iken gençlere çok daha fazla zaman ayırmak, çok daha fazla imkân vermek mecburiyetindeyiz. 15 Temmuz milli duygularımızın üzerindeki külleri savurdu ama başka savrulmayı bekleyen becerilerimiz de var. Bu konuyla ilgili gençlerin siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamına dair geniş çaplı düşüncelerim var zaman içerisinde paylaşırız inşallah.

Bu arada basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelmişken çok farklı konularda sıkıntılar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle dijital basınımız basın kartı alamıyor, hiçbir şekilde devlet desteklerinden istifade edemiyor, ekonomik anlamda ciddi bir ayakta kalma mücadele veriyor. Bütün bunların zaten farkındayız inşallah hep birlikte çözüm üretmek için özellikle çaba sarfedeceğiz bunun da bilinmesini isterim.

Sözlerimin sonunda çıktığımız bu yolda desteklerini esirgemeyeceklerini bildiğim partimizin büyüklerine, her kademeden teşkilat mensuplarımıza, çok değerli meslektaşlarım Karaman basınına ve Karaman halkına şimdiden teşekkür ediyorum. Niyet hayır akıbet hayır olsun’’ sözlerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Adem Kocatürk, İl Başkanı Mehmet Er’e başvuru dosyasını verdi.

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık