Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

KMÜ’lü Öğrencilere CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Öğrendi

KMÜ’lü Öğrencilere CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Öğrendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜ SEM) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde ‘İŞKUR'un Tanıtımı, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’ konulu eğitim düzenlendi.

Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları Emrah Pempe ve Rahim Bilgiç’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimi çok sayıda öğrenci takip etti.

"İş bulma süreci çaba ve sabır gerektirir"

Eğitimde ilk olarak söz alan Rahim Bilgiç, "İŞKUR, işe yerleştirme ve aktif işgücü hizmetleri, işsizlik sigortası, danışmanlık hizmetleri, çalışma ilişkileri gibi pek çok iş yapar. İş ve Meslek Danışmanları ise öğrenciler, iş arayanlar, işverenler, veliler ve rehber öğretmenlerle hem bireysel hem de grup görüşmeleri yapar.” dedi.

İş arama becerileri, başarı faktörleri ve iş arama kanalları hakkında da açıklamalarda bulunan Bilgiç şunları söyledi: “İş bulma süreci çaba ve sabır gerektirir. Mesleki yeterlilik, uygun ve farklı stratejiler kullanmak iş bulma ihtimalini yükseltir ve süreyi kısaltır. Harcanan zaman, çaba, kişilik, motivasyon iş aramadaki başarı faktörlerini artırır. İş başvurusu; Türkiye İş Kurumu, özel istihdam büroları, online iş arama siteleri, iş verenlere mektup yazma, gazete ilanları, kişisel ilişkiler, sosyal medya hesapları, istihdam fuarları ve kariyer günleri gibi pek çok kanaldan yapılabilir.”

Özgeçmiş (CV) hazırlama ve mülakat teknikleri konusunda sunum yapan Emrah Pempe ise “İyi bir özgeçmiş ne kısa ne de uzun olmalıdır. Okunması kolay, iyi organize edilmiş, başvuru yapılan pozisyon ve kuruma yönelik olmalıdır. Kişinin güçlü yönlerine vurgu yapılmalı, doğru bilgiler içermeli ve yanlış bilgilere yer verilmemelidir.” dedi.

Emrah Pempe konuşmasının devamında, “Mülakat; işveren ve iş arayan olmak üzere iki yönlü bir süreçtir. Mülakatta beden dili yüzde 55, ses yüzde 38, söz yüzde 7 etkilidir. Mülakatın bireysel, grup, panel, dizi, telefon ve bilgisayar olmak üzere altı çeşidi var. İyi bir mülakat için; işin özellikleriyle kendi sahip olduğunuz özellikleri karşılaştırmak, özgeçmiş hazırlamak, iyi giyimli olmak ve beden dilini iyi kullanmak, sorulan soruları doğru yanıtlamak, görüşmeye zamanında gitmek gerekir. Mülakat esnasında şahsi meseleleri dile getirmeyin, saate bakmayın, sorulara acele cevap vermeyin, münakaşalı konulardan kaçının, fazla espri yapmayın, argo ya da ara sesler kullanmayın, ücret, izin süreleri, sosyal haklar hakkında size iş teklifi yapılmadıkça soru sormayın.” diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim, plaket takdimi ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık