Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

KMÜ’de Kişisel İmaj Ve Marka Yöntemi Konuşuldu

KMÜ’de Kişisel İmaj Ve Marka Yöntemi Konuşuldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Kişisel Gelişim Eğitimi 2’ konulu seminer düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminer, Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akbaş’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim ve İmaj Danışmanı Şira Yıldız Asan, ‘Kişisel İmaj ve Marka Yönetimi’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

“Kişiler kendi tercihleriyle yaşar“

iyi keşfedin ve doğru adımlar atın.” diyen Asan, “Mutlu olmak istiyorsanız eğer nerede olursanız olun öncelikle insan olduğunuzu unutmayın. Egolu, kibirli, kompleksli, sizi aşağıya çeken insanlardan uzak durun. Kişiler kendi tercihleriyle yaşar, seçimleriniz çok önemli. Kariyer deyince aklınıza sadece iş hayatı gelmesin. Ev hanımı ve anne olmak istiyorsanız bile en iyisi olmak için çaba gösterin. Yediklerinize, içtiklerinize, izlediklerinize dikkat edin; biraz sorgulayın ve farkındalık oluşturun. " şeklinde konuştu.

“Kendinizi doğru konumlandırın”

Asan, sözlerine şöyle devam etti: “Kendinizi doğru konumlandırın. Sözünüz yalan söyleyebilir ama beden diliniz asla yalan söylemez. Karşıdaki kişiyi beden diliniz yüzde 85 etkilerken, tarzınız yani jest, mimik ve göz kontağı kurmanız yüzde 10, sözleriniz ise sadece yüzde 5 etkiler. İş görüşmesine giderken, gideceğiniz ortama göre kıyafetlerinize özen gösterin ve kendi vücut tipinize göre giyinin. Kişisel imaj karşı tarafın sizi nasıl algıladığıdır. Karşı tarafın sizi nasıl algılamasını istiyorsanız ona göre davranmalı ve algı yönetimini kendiniz yapmalısınız. Okul, iş ve özel hayatınızda algıyı siz yönetirseniz başarılı ve mutlu olursunuz.”

Asan, “Hayattaki tutkunuzu, hedefinizi iyi belirleyin ve ona doğru adımlarla ilerleyin. Hayat çakılsız ve düz yollardan ibaret değildir; illaki yorulacaksınız. Önemli olan kendinize inanmanız. Üniversitede hangi bölüm okursanız okuyun, dışarıda sizi bir hayat bekliyor. Diplomanız dışında sosyal hayatınızla da bir adım önde olmalısınız. Çok çalışın ve vazgeçmeyin.” diyerek sözlerini noktaladı.

Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından onurluk takdimi ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık