Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

KMÜ 2. Kitap Fuarı Başlıyor

KMÜ 2. Kitap Fuarı Başlıyor

Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) işbirliğiyle 02-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "741. Karaman Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri" çerçevesinde 2. Kitap Fuarı düzenlenecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 02 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 09.30'da Tanıtım Günleri ile başlayacak olan "741. Karaman Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri", aynı gün saat 11'de Kitap Fuarı açılışı ve Hıdrellez Şenlikleri ile devam edecek.

Sevilen pekçok yazar ve şairin kitaplarını imzalayarak söyleşi gerçekleştireceği programda yayınevlerinin ve öğrenci topluluklarının standları da ziyaretçilerle buluşacak. Program kapsamında ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Oyunları Ödül Töreni, Kabza Alma Töreni, yazlık sinema gösterisi, halk oyunları gösterisi, tiyatro gösterisi, ritim atölyesi gösterisi, şiir dinletisi, türkülerin hikâyeleri ve türkü programı, Yunus Emre Kültür ve Sanat Evi Türk Müziği Topluluğu Dinletisi, TRT Ses Sanatçısı Meliha Güneş'in onur konuğu olacağı Türk Halk Müziği Ses Yarışması Finali, Türk dili paneli, 741. Türk Dil Bayramı ve 2018 UNESCO Atabetü'l Hakayık Yılı münasebetiyle düzenlenen 'Dünya Dili Türkçe' temalı Dilimiz Kimliğimiz Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni gerçekleşecek.

741. Karaman Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri, 13 Mayıs 2018 Pazar günü saat 10.00’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan Cumhuriyet Parkına yürüyüşün ardından çelenk töreni ve sergi açılışı, Yunus Emre Camii önünde kurulacak Hoşgörü Sofrası, Ermenek Balkusan’da düzenlenecek Karamanoğlu Mehmet Bey'i anma törenleri ve Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 21'de İbrahim Sadri’nin seslendireceği Yunus Emre şiirleri ile son bulacak.

Editör: Hasan Hüseyin Dağlı

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık