Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

Karaman Teknopark Çalışmaları KMÜ'de Düzenledi

Karaman Teknopark Çalışmaları KMÜ'de Düzenledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde ‘Karaman Teknopark Çalıştayı’ gerçekleştirildi.
Karaman Teknopark koordinatörlüğünde 26 - 27 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen çalıştay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mustafa Atilla Arıcıoğlu ve Inocon Danışmanlık firması moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Çalıştaya, KMU PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız, Karaman Teknopark ve Karaman İŞGEM Destek Hizmetleri Müdürü Nezihe Saygı Günaltay, KMÜ öğretim elemanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanayiciler katıldı.
Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde Ar-Ge tabanlı ürünlerin geliştirilmesi konusunda önemli bir yere sahip olan teknoparklar ile Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ihracat oranlarının artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine dayalı bir ekonomik kalkınma modeline geçiş sürecinin başladığını ifade eden Doç. Dr. Mustafa Atilla Arıcıoğlu, 24 Haziran 2015 tarihinde 29396 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni Karaman’ın markalaşması ve geliştirilmesi konusunda büyük bir fırsat olarak değerlendirdi. 
Karaman Teknopark’ın paydaşları arasında görüş alışverişlerinin yapıldığı çalıştayda, Karaman Teknopark'ın üniversite sanayi işbirliğinin artırılması ve bölgede inovasyona dayalı Ar-Ge tabanlı üretimin gerçekleştirilmesi için önemli faaliyetlerde bulunacağına dikkat çekildi.
İki gün süren çalıştay, Karaman Teknopark ile ilgili SWOT analizi yapılarak katılımcıların önerilerini paylaşmasıyla sona erdi. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık