Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri Başladı

741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri Başladı

2-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan 741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri açılış programıyla başladı.

Bugün (2 Mayıs 2018 Çarşamba) saat 09.30’da Karamanoğlu Mehmet Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına; Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, KMÜ Ritim Grubunun gösterisiyle devam etti. Türk Sanat Müziği Konseri ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün konuşmasının ardından açılış programı halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Açılış programının ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin akademik birimlerine ait tanıtım stantlarını gezildi, kültür ve spor salonundaki Kitap Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Fuar açılışının ardından fotoğraf sergisinin gezilmesiyle devam eden program, hıdrellez şenlikleriyle sona erdi. Açılış programı ile birlikte ünlü yazarlar Fatih Babaoğlu, Hüseyin Muşmal, Ahmet Melih Karauğuz, Asım Gültekin, Abdurrahman Dilipak ve Turgay Güler’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiler düzenlendi.

13 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri’nin 3 Mayıs 2018 Perşembe günkü programı şöyle:

Saat 11.00 Söyleşi – Ahmet Melih Karauğuz – İmza SKS 2 Nolu Konferans Salonu

Saat 14.00 Söyleşi – Mustafa Aydoğan – İmza SKS 2 Nolu Konferans Salonu

Saat 16.00 KMÜ Spor Oyunları Ödül Töreni Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu

Saat 17.00 Ahmet Bulut-Ramazan Kayan-İmza Kitap Fuar Alanı

Saat 20.00 Yazlık Sinema Gösterimi Amfi Tiyatro

HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık