Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

Karaman’da Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlanıyor

Karaman’da Türk Dünyası Kültür Parkı tamamlanıyor

Karaman’ın en büyük yeşil ve sosyal alan projesi olan Türk Dünyası Kültür Parkı’nda çalışmalar tamamlanıyor. 
Karaman Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kent tarihinin en büyük yeşil ve sosyal alan projesi olan Türk Dünyası Kültür Parkı’nda çalışmalar sona geldi. Sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak binaları, spor alanları, asma köprüsü ve suni göleti tamamlanan parkın, oturma alanları ve aydınlatması ile araç ve yürüyüş yollarındaki peyzaj düzenlemeleri devam ediyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türk Dünyası Kültür Parkı’nın hizmete girmesiyle birlikte şehrin çekim merkezi haline geleceğini ifade ederek, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla piknik yapıp vakit geçirebilecekleri güzel bir mekana kavuşacaklarını söyledi. 
Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada, “Sahip olduğu fonksiyonları ve geniş alanı ile bir büyük projeyi daha tamamlamak üzereyiz. Türk Dünyası Kültür Parkı içerisinde; teras alanı ile birlikte toplam 4 bin metre kare kır lokantası, mescit, kültür evi-müze, 5 bin 350 metre kare suni gölet, gölet üzerinde 40 metre açıklığa sahip asma köprü, bin 450 metre kare yürüyüş ve bisiklet parkuru, kamelyalar, çocuk oyun grupları, wcler, lavabolar, yürüyüş yolları ve otoparklar bulunuyor. Sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak yapılar, spor alanları, asma köprü ve suni gölet gibi donatılar tamamlandı. Oturma alanları, aydınlatma, otopark, araç ve yürüyüş yollarında ise çalışmalar ve peyzaj düzenlemeleri tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlarımızın son derece ferah bir ortamda keyifle vakit geçirebileceği, piknik yapabileceği, spor ve çeşitli etkinliklerde bir araya gelebileceği bu park sadece Karaman'ın değil bölgemizin en güzel sosyal ve yeşil alan projesi olacak. Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık