Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Adıyaman mitinginde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Adıyaman mitinginde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da halka seslendi. Adıyaman Sakarya Caddesi'nde 35 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu ülkede CHP'nin zerre kadar bir emeği yok.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şehitlerin, sahabelerin, alimlerin ocağı Adıyaman, Fırat gibi coşkun, Göksu gibi nazlı Kahta, Sofraz gibi alımlı Adıyaman. Milletin adamını, milletin partisini her seferinde bağrına basan Adıyaman, bugün sizleri gönülden selamlıyorum.'' diye konuşmasına başlayarak ''Az önce resmi rakamı aldım, sadece meydanda 35 bin kişi, fakat havaalanından gelirken bir bu kadarda yollarda var.

Demek ki Adıyaman kararını verdi. 31 Mart akşamı yeniden bir tarih yazıyor muyuz? Adıyaman'da olmaktan ve sizlerle hasret gidermekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. Siz bu davayı boynu bükük bırakmadınız. Rekor bir oy oranıyla partinize sahip çıktınız. Yüzde 67.4 ile şahsıma Cumhurbaşkanlığında göreve devam dediniz. Yüzde 55.1 ile partinizi zirveye taşıdınız. Türkiye'nin tökezlemesini özellikle bekleyenlere sandıkta unutulmayacakları ders verdiniz.

Adıyaman'ın sözüne sadık olduğunu gösterdiniz. Rabbime sizin gibi dostlar, sizin gibi yol arkadaşları nasip ettiği için hamd ediyorum. İnşallah 4 gün sonra sandıklara gidip oylarımızı kullanacağız. Bir kez daha şehrimizin geleceğini tayin edeceğiz. Adıyaman'ın Cumhuriyetimizin 100. yılını nasıl karşılayacağını tayin edeceğiz. Sandık bizim namusumuzdur. Sandık milli iradenin sarsılmaz yıkılmaz kalesidir. Sandık milletin mücadeleler vererek çok önemli bir kazanımdır. Baskıcı zihniyetten söke söke aldığı haktır.'' dedi.

''Bizim trenden inenler bir daha bu trene binemeyecekler'' diyen Erdoğan, ''Bu davaya ihanet edenler artık bu davanın saflarında yer alamazlar. Zira şu arada on binler niçin duruyor? Bunlar neyin mücadelesini veriyor. Kendi makam mevkisi için davayı satanlar kusura bakmasınlar. Biz Bay Kemal gibi koltuğa yerleşenlerden değiliz. Buralarda tırnaklarımızla kazıya kazıya buraya geldik.

Eğer benim milletim, Adıyaman'ın tüm ilçelerinde, beldelerinde bu kardeşine sahip çıkıyorsa bunun sebebi var. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bu ülkede CHP'nin zerre kadar bir emeği yok. Hak ve özgürlük mücadelesinde aynı şekilde. Bunlar cuntacıların güya adalet için astıkları delikanlıların vebali var. Körpe bir fidan iken şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun ana hasreti var. Rahmetli Özal, Türkeş'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hakkı var. Bu Bay Kemal'de utanma yok. Başörtü sorunun biz çözdük, diyor. Yav sen neyi çözdün? İkna odalarının sorumlusu olan kadın İstanbul Üniversitesinde rektör yardımcısıydı senin milletvekilin oldu. Sen kimi aldatıyorsun.'' şeklinde konuştu.

''Bay Kemal korkaktır, ürkektir''

15 Temmuz darbe gecesi yaşananları hatırlatan Erdoğan, ''Saat 23.15 Atatürk Havalimanına iniyor. FETÖ'cülar bunu alıp tankların arasından alıp Bakırköy'e götürüyor. Bana diyorlar ki, 2 saat önce Bay Kemal geçti. Bu adam ne diyordu? 'Darbe yapılırsa tankların önüne önce ben çıkarım.' Bu korkaktır, ürkektir, bundan bir şey olmaz. Ama ne yazık ki CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adamın peşine nasıl takılıyorlar anlamış değilim.

31 Mart'ta biz, siz hepimiz omuzlarımızdaki ağır yükün bilinciyle sandıklara gideceğiz. İstanbul'da ki Adıyamanlı hemşehrilerimizi arayarak, Binali Yıldırım kardeşimizi destekleyin diyeceksiniz. Ankara'da Mehmet Özhaseki kardeşimizi, İzmir'de Nihat Zeybekci'yi destekleyin dememiz lazım. 31 Mart'ta Osmanlı tokadı atmamız lazım. Evlatlarımızın ellerinden tutacak, bizden öncekilere minnet borcumuzu ödemek için sandıklara koşacağız.31 martta demokrasimize sahip çıkacağız." ifadesini kullandı.

Sisi'ye sahip çıktılar

Mısır'da 9 kişinin idam edildiği gün darbecilerin elini sıkmak için bir araya geldiğini hatırlatan Erdoğan, ''Mısır'da vicdansız alçak Sisi ile bir araya geldiler. 31 Mart bunun için önemlidir. Her fırsatta terör sevicileri sandıkta hadlerini bildirmeye hazır mıyız. Pensilvanya'dan, Avrupa'dan milletin iradesine ipotek koymaya çalışanlara ders vermeye hazır mıyız? İstanbul'da ezanımıza saygısızlık edenlere, kongrelerinde Türk bayrağı asmayanlara cevap verecek miyiz?'' diye konuştu.  

''56 Hatim indirip 150 Yasin-i şerif okudular''

Adıyaman'a geldiğinde eline geçen mektupta yazanları okuduğunda duygulu anlar yaşayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''9 genç kızımız 56 hatmi şerif indirmişler, 150 civarında Yasin-i şerif okumuşlar, bu nedir bu, bu bir heyecan. Cumhurbaşkanına manen teşvik ediyor. Sizin isteklerinizi bir emir telaki ederiz, talimat telakki ederiz, boynumuzun borcu bilir ona göre hareket ederiz. 17 yılda bu millete hizmetkar olma onurunu tattıran bu millet ferah olsun'' dedi.

''Bu adam Kürt değil biliyor musunuz?”

Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin görüntüsünü vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, ''Bu adam Kürt değil biliyor musunuz? Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'muz, Akdeniz'imiz, Egemiz, Marmara'mız, Karadeniz'imiz var. Ama bizde Kürdistan yok. Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Eğer sen çok seviyorsan Irak'ta bulunan Kürdistan'a defol git. Siz bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu tehdit dilini Kürt kardeşlerim sineye çeker mi? Bunlar kim oluyor ki, Kürt kardeşlerimin oylarını adı iyi ama kendisi başka olan, CHP'ye partilere pazarlıyor'' dedi.

''31 Martta bir tokat daha yiyecekler''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, ''Senin hücrelerine sinmiş yalan. Bu adamın başka bir meziyeti yok zaten. 31 Mart'ta sandıklardan bir tokat daha yiyecek. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bu adamdan kurtulmak istemiyor musunuz? 31 Mart'ta buna gerekeni yapın. Buna dava açtım. Bay Kemal'den gelecek parayı Mehmetçik Vakfı'na hibe edeceğim. Bay Kemal bunu veremiyor. Yardım sandığı kurdu. Kendi milletvekilleri 5'er bin lira topluyor. Şimdi bir hanımefendi daha var. Ona da dava açtım. Artık her şeye dava açıyorum. Bu adam bakar kör, kulağı var duymaz, gözü var görmez. Niye yalan söylüyorsun? İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü, bunları biz yaptık. İzmir milletvekili olan bu adam İzmir'e yapılanları görmüyor. İzmir'in suyu yoktu. Gördes Barajı'nı biz yaptık ve suyu getirdik. Ama inanıyorum ki halkımız ona bunun hesabını soracak. Son 17 yılda Adıyaman'a 16 katrilyon yatırım yaptık'' ifadelerini kullandı.

''İnşallah sizler bunlara hesabını soracaksınız''

''AK Parti'de yer bulamayanlar nereye gidiyor. Malum, ya İP'e gidiyor ya SP'e gidiyor. İnşallah sizler bunlara hesabını soracaksınız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Adıyaman ilçelerinde özellikle birincilikleri, ikincilikleri, üçüncüleri kazanmış bir ilimizdir. 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi programımıza aldık, 150 yataklı hastanenin proje çalışmaları devam ediyor. Samsat'taki konutların birinci etap bitmek üzere, hak sahiplerine teslim ediyor. Tamamen yıkılan alt yapısını yeniden ayağa kaldırma çalışmaları devam ediyor. Sulama projeleri Adıyaman'ın hayat damarlarıdır. Koç Ali Barajının inşası sürüyor, Gömükan Barajı ile toprakların sulanmasını sağlayacağız.

Tarihi güzellikleri Adıyaman adete açık hava müzesi. Panorama ve arkeoloji müzesi projesini hayata geçireceğiz, Perre Antik Kentinin turizme kazandırılması için gayret gösteriyoruz. Biz bunları yaparken CHP ne yaptı? Muhalefet neyin peşindeydi? Onlar sadece engellemenin, yargı kararlarıyla hizmetlere karşı mücadelenin derdindeydi. Takoz siyasetiyle, istismar siyasetiyle hep pürüz çıkarttı. Mega projelerimizi sürekli karaladılar ve kötülediler. Manipülasyonlarla Türkiye'yi paçasından çekmeye çalıştılar. Yasakları savunan, darbecilerden medet uman bir muhalefete başka hangi ülkede rastlanır.”

''Tütünde geriye dönüş yok

Adıyaman'ın önemli geçim kaynaklarından tütünle ilgili dedikodular olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Geçmişte tütünün satışı yasakken biz kooperatifler aracılığıyla tütünün değerinden satılmasına imkan sağladık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir. Meclisimizde gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştı, yakında yönetmeliğini çıkarıp bu meseleyi kökten çözüme kavuşturacağız'' diye konuştu.  

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık