Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

Erken seçim kararını olumlu karşılıyoruz

Erken seçim kararını olumlu karşılıyoruz

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, erken seçim kararını MÜSİAD ve iş dünyası olarak son derece olumlu karşıladıklarını söyledi.

Açılış ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman ‘a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Karaman Şubesi’nin OTAĞ Öğretmenevi Tesislerinde verdiği yemekte konuştu. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan burada yaptığı konuşmada, “Bizler iş dünyasının aktörleri olarak, istikrar güven ortamına her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Ancak bu koşullarda özel yatırımlarda sağlıklı bir şekilde karar vermek için ve hayata geçirmek için hepimiz istikrar arıyoruz. Ülkemizde süren istikrar ortamının 16 Nisan referandumu sonrasında milletimizden de onay alınarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, biran önce hayata geçirilmesi içinde gayret gösterdik ve bunula birlikte ülkemizin daha fazlada güçleneceğine inanıyoruz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 24 Haziran da gerçekleşecek olan erken seçim kararını MÜSİAD ve iş dünyası olarak son derece olumlu karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu kararında ülkemize hayırlar getirmesini cenabı haktan diliyorum. Biz biliyoruz ki ülkemizin geleceği aydınlıktır. Güçlü Türkiye için de, hedefine her zamandan daha erken ulaşacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

“Türk lirasında değer kaybının nedeni enflasyondur”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 2017 yılında kurda ciddi bir dalgalanma yaşandı. Türk lirası dolar karşısında yaklaşık yüzde 8, Euro karşısında da yüzde 22 civarında değer kaybetti. İş dünyası tabi ki bu dalgalanmaya ve değer kaybına odaklandığımızı hepiniz biliyorsunuz. Fakat bizim bundan daha da önemli bir sorunumuz var oda enflasyondur. Döviz kurunun yükselmesinin önemli nedenlerinden birisi, insanların paralarının değerini koruma isteğidir. Paranın değerinin reyel kaybının nedeni ise enflasyondur. Enflasyon ekonomik ve sosyal hatta siyasal faaliyeti olan bir olay ve olgudur” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık