Web Tasarım plastikkuskonmaz Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ çilingir Kuş Kovucu Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz

19 Mart 2024, Salı

Gül’den Davutoğlu’na sürpriz teklif

Gül’den Davutoğlu’na sürpriz teklif

Muhalefetin ortak adayı olarak ismi ortaya atılan Abdullah Gül; önceki gece sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Gül, İstanbul’da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Görüşmenin talebinin Gül’den geldiği, Davutoğlu’nun ise görüşmeye gitmeden önce, kendisine yakın bazı milletvekillerinin fikrini aldığı ve bu milletvekillerinin Davutoğlu’na, ‘Gül’le ilgili senaryoların içinde yer almaması’ telkininde bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Gül’ün görüşmede Davutoğlu’nun 24 Haziran seçimleri konusundaki görüşünü aldığı, aday olup olmayacağını sorduğu ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda destek talep ettiği ileri sürüldü.

Yakın çevresi Davutoğlu’nun 24 Haziran seçimlerinde adaylık başvurusu yapmayacağını dile getirmişti. Kulislerde, görüşmede Davutoğlu’nun Gül’e bu niyetini tekrarladığı belirtiliyor. Davutoğlu’nun Gül’ün adaylığı ile ilgili ‘Net bir tavır’ sergilemediği dile getiriliyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi açıklandıktan sonra Gül’ün adaylığının, ‘AK Parti’nin kuruluşunda yer alan ancak, son dönemde partiden ve Erdoğan’dan uzaklaşan’ bir ekip tarafından kamuoyuna duyurulacağı belirtiliyor.

Gül’ün adaylığı konusunda, AK Parti içindeki bazı eski bakanlar ve milletvekilleri ile de temas kurulduğu kaydedilirken, bu görüşmelerin Ankara ayağının, şu anda Meclis dışında olan AK Partili bazı eski bakanlar tarafından yürütüldüğü öğrenildi. (YÜCEL KAYAOĞLU)

 

Editör: Hasan Hüseyin Dağlı

Son Dakika Haberleri

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık